Sla over naar de inhoud

Appendix: mijn favoriete beleggingsfondsen

Graag even je aandacht…

Deze lijst van mijn favoriete beleggingsfondsen,, waarvan de meeste een Morningstar-rating van 5 sterren kregen en de betere historische rendementen behaalden, staat achter een slotje. Ik wil deze waardevolle inzichten alleen delen met mensen die écht geïnteresseerd zijn.

De lijst bekijken vereist Premium lidmaatchap. Maar die is volledig gratis: je kan ze hier aanvragen.

De lijst bevat:
– 4 wereldwijde aandelenfondsen (waarvan de 3 oudere een gemiddeld jaarrendement van 12.27%, 11.51% en 12.67% boekten over de voorbije 10 jaar, data van 8 juli 2020)
– 5 aandelenfondsen voor speficieke regio’s (Europa, VS & Opkomende Landen, Z-O Azië, China)
– 11 aandelenfondsen voor specifieke sectoren en niches
– 2 gemengde fondsen
– 4 obligatiefondsen
Hun historische rendementen heb ik in juli 2020 eens in tabelvorm gezet voor deze blogpost.

Deze fondsen werden geselecteerd uit het uit het assortiment van MeDirect, ondermeer op basis van hun historische eigenschappen en door data-analyse.
Voor zover ik weet is MeDirect de enige bank waar je al vanaf 100€ en zonder enige bijkomende kost in honderden beleggingsfondsen kan instappen. Op die manier kan je natuurlijk veel beter spreiden in tijd – één van de basisprincipes van verstandig en rustig beleggen.
Zelf beleg ik iedere zaterdag in minstens één van deze fondsen: de lijst is dus ontstaan uit hands-on ervaring.

Ik vermeld ook even de Morningstar-score (zoals in juli 2020); zoals je zal zien dragen de meeste van deze fondsen 5 Morningstar-sterren en behoren ze qua historische rendementen tot de allerbeste in hun categorie.
Laatste update: 8 juli 2020.Deze lijst is geen advies, maar gewoon mijn neutrale keuze van wat voor mij de betere beleggingsfondsen zijn en waarin ik investeer. Maak steeds je eigen huiswerk!

Tevreden lezer? Vertel het dan voort!